Entra | Registra't

Pepa Guardiola Chorro (Xàbia, Marina Alta, 1953). Mestra jubilada i escriptora.

Descendent d’una nombrosa família llauradora, viu a Xàbia, acaronada per les oliveres del Montgó i per la brisa de la Mediterrània. Té un fill i una filla, un net i una neta, les seues joies més preades.

Estudià magisteri a Alacant i exercí la docència durant 40 anys. Ha intervingut en projectes educatius innovadors com les Miniempreses, la Biblioteca escolar, el Pla Lector de Centre, l’Animació lectoescriptora. Pionera en l’ús de les TIC a l’aula, elaborà materials didàctics digitals com “L’aventura de les lletres” que va rebre un premi de la Conselleria d’Educació.

“Ensenyar a llegir, a escriure i a estimar els llibres és mostrar la forma d'aprendre a respirar l'aire de la cultura".

Com a escriptora ha publicat més de trenta llibres de literatura infantil i juvenil, dues novel·les per a públic lector adult, un munt de contes per a totes les edats apareguts en diferents mitjans, i ha participat en llibres de narracions col·lectives.

La seua obra ha rebut diversos premis literaris: Premi Carmesina, Premi Vila d’Ibi, Premi Samaruc, Premi Mediterrani, Premi Enric Valor de Novel.la.

Ha sigut guardonada per la trajectòria literària amb el Premi Lletra Lila de l’AELC 2019, el Premi Joan Roís de Corella 2021, el Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes de Silla 2022.

La seua extensa participació en moviments socioculturals, humanitaris, per la defensa dels drets de la dona i el patrimoni històric material i immaterial Valencià, ha sigut reconeguda amb diferents distincions: Premi 8 de Març 2002, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta; Sòcia d’Honor de Riuraus Vius 2004; Premi 9 d’Octubre 2009 Vila de Xàbia als Valors Cívics; Premi Ocell 2015; Reconeixement Associació Vent de Progrés 2018; Reconeixement Matria 2019.