Entra | Registra't

Esdeveniments

"Llegir per llegir" Sisè congrés de literatura infantil i juvenil

Divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre es va celebrar el VI Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Llegir per llegir al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.

"Llegir per llegir" és un acte de generositat. Cultivar-te en pro dels teus beneficis com a persona i com a lector. Sota aquest encertat títol l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) encara el seu sisè congrés de literatura infantil i juvenil. Els escriptors de LIJ tenen uns altres objectius, sempre volen estar envoltats dels seus incipients lectors i el contacte amb ells els fa feliços. Sota aquesta premissa neix aquest congrés, el de la difusió de la Literatura Infantil i Juvenil i el de l'acostament dels lectors als escriptors. 

Jollibre ha estat present, amb figures com Care Santos, Maite Carranza, Enric Larreula, M. Carmen Roca, Carles Cano, Teresa Brosseta o Gemma Pasqual.

El primer dia, tot just després de la presentació i de la trobada amb els lectors, hi hagué un taller de Booktubers, un fenòmen que no passa desapercebut entre els amants de les nostres lletres. Així, sota la batuta de Marta Botet, tots poguérem gaudir de l'aprenentatge. A més a més, hi hagué una taula rodona de molt de prestigi, amb el títol "Tendències i fenomens actuals de la literatura infantil i juvenil catalana", amb Jordi Martín Lloret, Care Santos, Irene Tortós-Sala i Jaume Valor, moderada per la nostra escriptora Gemma Pasqual. 

Ja dissabte, altra de les activitats importants va tenir per títol "Com parlem d'allò que no es parla? Tabús en la literatura infantil i juvenil" amb Txabi Arnal, Maite Carranza, José Luis Ponce i Raquel Pueyo, moderada per la presidenta de l'AELC, Bel Olid. 

La literatura infantil i juvenil i les lletres catalanes caminen de la mà, tenim tot un reguitzell d'autors que cal explorar, i aquests actes permeten aquest coneixement. 

GRÀCIES AELC!