Entra | Registra't

Esdeveniments

Llegir en paper és més efectiu que en digital

Així ho confirma l'ERI Lectura de la Universitat de València.

Un estudi liderat per l'Estructura de Recerca Interdisciplinària de Lectura (ERI Lectura) ha demostrat l'anomenat "efecte de superioritat del paper": les persones comprenen millor el mateix text si llegeixen en paper. 

La investigació ha estat liderada per Pablo Delgado, Cristina Vargas i Ladislao Salmerón, de la Facultat de Psicologia, amb la col·laboració de Rakefet Ackerman, de l’Institute of Technology d’Israel, i ha estat cofinançada pel projecte europeu COST E-READ i per un projecte del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

L’efecte de superioritat del paper depèn, segons indica la investigació, de diversos factors. En primer lloc, de la pressió temporal: la lectura en paper resulta més efectiva quan s’efectua amb temps limitat. En segon lloc, del gènere textual. En aquest sentit, l’estudi mostra que el format paper esdevé més adequat als textos informatius que als narratius. 

https://www.uv.es/uvweb/uv-noticias/ca/noticies/eri-lectura-universitat-demostra-llegir-paper-es-mes-efectiu-digital-1285973304159/Novetat.html?id=1286054372857&plantilla=UV_Noticies/Page/TPGDetaillNews