Entra | Registra't

Actualitat

Resseguint els passos de Vampira de Gemma Pasqual i Escrivà pels carrers de Barcelona

El passat dimecres 8 de febrer Gemma Pasqual i Escrivà va presentar la seva última novel·la, Vampira. Ser o no ser aquest és el dilema a l’espai Vilaweb de Barcelona. Una cita molt especial i amb nombrosa assistència de públic que va comptar amb la participació del periodista Vicent Partal i amb Maite Malagón, directora de Jollibre.

L’autora va explicar que volia una novel·la  de vampirs, però de vampirs de carn i ossos i en aquesta cerca va topar amb la impressionant i fosca història d’Enriqueta Martí, més coneguda com la vampira del Raval. Un succés horripilant que va commocionar a la Barcelona de principis de segle però que prompte va caure en l’oblit per l’enfonsament del Titanic. Així la Núria, una jove vampira del nostre temps, acompanyada del seu avi, el comte Estruc, intenta desbaratar els plans malèfics d’uns malvats humans que es creuen d’una raça superior i volen apoderar-se del món. Recomanada per l’Associació Rosa Sensat és una atractiva narració on conflueixen personatges reals com la vampira del Raval i el comte Estruc, juntament amb referents literaris i històrics. Molt ben documentada, la situació inicial s’esdevé al Raval l’any 1912, quan van desaparèixer molts infants segrestats per una de les protagonistes del llibre. Unes bruixes que viuen a Cap de Creus, amigues de l’àvia d’un d’aquests infants desapareguts, decideixen d’invocar el vampir del comte Estruc per eliminar la vampira. A partir d’aquí molta aventura i molta història

La presentació que va oferir moments de complicitat entre el públic i els oradors que va comptar amb una visita guiada pel Raval de la ciutat comtal resseguint els passos d’Enriqueta Martí i de la vampira de Gemma Pasqual i Escrivà. Per finalitzar amb una celebració al famós bar L’Almirall, un dels de més tradició de Barcelona, que apareix també en la novel·la.

Amb motiu d’aquesta cita us proposem un concurs des de les nostres xarxes socials, Facebook i Twitter, molt especial que no us podeu perdre.

 

 

Autors relacionats