Entra | Registra't

Actualitat

Halloween 2023

De carabasses, bruixes i esquelets.

Saps com va començar Halloween?

Els orígens de Halloween es remunten a fa més de tres mil anys quan els pobles cèltics celebraven el seu any nou, anomenat Samhain, en el que avui considerem el dia 1 de novembre. La tarda d'aquest festival de la collita es creia que els esperits caminaven per la Terra mentre viatjaven al més enllà, juntament amb altres criatures, com ara fades i dimonis. Aquest ritual servia per  acomiadar Lugh, el déu del Sol, i donar la benvinguda a les nits curtes i fredes que portava amb ella la tardor. A més de sacrificar animals als déus i reunir-se al voltant de fogueres, els celtes portaven disfresses i màscares per confondre els esperits, o potser per evitar que els posseïssin i anaven de casa a casa demanant menjar i beguda per a oferir als déus.
Oi que és curiós que aquesta tradició mil·lenària hagi desembocat en Halloween? Oi que et pica encara més la curiositat si et dic que a Galícia encara se celebra aquesta festa?
Si et ve de gust submergir-te entre carabasses, bruixes i esquelets, cerca i troba entre la nostra selecció de lectures la història que et posi els pèls de punta.

Lectures, activitats, Halloween