Entra | Registra't

Actualitat

Com crear l'hàbit lector

Crear un hàbit de lectura és una tasca que requereix paciència i una mica d'esforç per part teva. És molt fàcil distreure's amb les nostres obligacions, no abandonar fins a agafar l'hàbit, per això et donem una sèrie de consells perquè la lectura t'atrapi.

  1. És possible trobar un moment durant el dia per dedicar-la a la lectura, sigui durant deu minuts o una hora. Estableix aquest espai de temps i intenta complir-lo; de mica en mica ho faràs de forma automàtica.
  2. Deixa de banda totes les distraccions. Apaga el mòbil, posa't música calmada, mantingues lluny la tauleta i intenta buscar un lloc tranquil. Durant aquests minuts, concentra't el màxim possible en la lectura, ja que per crear un hàbit cal una concentració plena i activa.
  3. Porta un llibre amb tu. Quantes estones mortes vivim setmanalment mentre estem al transport públic, esperant una cua...? Acostuma't a dedicar aquestes estones lliures a la lectura, consolidant el teu hàbit.
  4. Abandona llibres sense por. De vegades ens obliguem a acabar un llibre que se'ns resisteix, el que provoca que acabem avorrint la lectura en si. Canvia aquest llibre per un altre. Serà per llibres!
  5. Escull les teves lectures. Encara que et deixis assessorar per amics, blocs, revistes... sigues tu qui escull els llibres que llegiràs. Ningú no et coneix millor que tu mateix.

Què et semblen aquests consellets? Fàcils d'aplicar, oi? Doncs ara només has de triar el llibre. Dubtes o no trobes el que busques? A continuació et donem una selecció per a totes les edats i gustos lectors, però si sents que no hem encertat cerca al nostre catàleg: