Entra | Registra't

Actualitat

Beneficis de llegir novel·la gràfica i còmic

Cinc beneficis de llegir novel·la gràfica i còmic

Avui dia són molts i moltes els lectors de novel·la gràfica. I cada vegada més joves!
Per si no ho sabies, la novel·la gràfica o còmic poden ser un gran aliat, i per això t'expliquem alguns dels seus beneficis:

  1. Fomenten l'hàbit de la lectura i generen confiança en els primers lectors. Tant si estan encara sil·labejant o triguen molt a llegir una pàgina, per a molts resulta un estímul poder avançar i no haver d'enfrontar-se a una pàgina completa de text. Sobretot per a aquells nens i nenes que fan el salt dels llibres il·lustrats a la narrativa contínua.
  2. Desenvolupa la comprensió lectora i millora el vocabulari. Les vinyetes ajuden a reconèixer les emocions dels personatges, a interpretar el llenguatge no verbal, però també ajuda a adquirir nou vocabulari, ja que les il·lustracions permeten associar la paraula amb el seu significat ràpidament.
  3. Estimulen la creativitat i la imaginació. Els seus personatges i històries es desenvolupen en un espai sense límits per a la imaginació on els lectors poden crear les seves pròpies històries.
  4. Facilita la lectura en família. Els còmics i novel·les gràfiques no tenen edat. Les mateixes historietes que gaudim de nens les gaudirem d'adults al costat dels nostres fills. Moltes novel·les gràfiques són adreçades a un públic tan ampli que es poden gaudir amb 7, 18 o 48 anys.
  5. Promou l'aprenentatge de temes concrets. La novel·la gràfica abasta molts temes; la història a través dels seus personatges, la ciència mitjançant la fantasia o la novel·la clàssica universal.

Des d'aquí et convidem a aventurar-te en els còmics i gaudir d'ells.

La novel·a grafica a l'aula
Te n'oferim uns quants per a edats diferents.