Entra | Registra't

Actualitat

5 trucs per a fer un bon rapLes lletres són essencials en qualsevol gènere, però especialment en el rap la lletra, el ritme i la rima van de bracet.

Que no saps rapejar? Per sort, hem creat una guia pas a pas. Apunta:

1. Per a escriure una cosa impactant, hauràs d'escriure sobre alguna cosa que coneguis. Els raps es basen en les rimes, experimenta amb elles i improvisa. No t'oblides de gravar el que escrius i el ritme amb què cantes. Les muses i la memòria a vegades ens abandonen.
2. Elaborar un ganxo convincent, aquesta serà la part de la cançó que es quedi en la ment del receptor. Normalment en la tornada d'una cançó expressar el tema general d'aquesta.
3. Treballar el ritme. Grava't rapejant al ritme de la cançó. Torna a escoltar-ho i pensa en quines lletres has de pronunciar més i on pots posar l'èmfasi per a millorar el teu flux.
4. Si alguna vegada et sents mancat d'inspiració, mira  altres artistes. Tots els grans artistes aprenen dels que els van precedir. Què té la lletra de la cançó que és tan impactant? Com funciona la melodia del ganxo amb la resta de la cançó? Quines rimes t'han cridat més l'atenció?
5. Rap It Up! La millor manera de convertir-se en un gran raper és escriure una cançó, i després escriure'n més!

Esperem que aquesta guia et faciliti la tasca d'escriure la teva pròpia cançó de rap. Recorda que la pràctica fa la perfecció. 

En català tenim molts nois i noies joves que rapegen en la nostra llengua. Quins són els teus preferits? Dona'ls suport, comparteix el seu contingut, i cuidem-los.