Entra | Registra't

Actualitat

Jordi Fenosa

10 coses que no sabies de Jordi Fenosa

Jordi Fenosa és una capsa de secrets que va començar com a dibuixant, i que va fer els primers passos dins del món italià i alemany! Des del 2016, quan va publicar la seva primera novel·la infantil, no ha deixat de treballar. 

El voleu conèixer una mica més? No se'ns acut ningú millor que ell per explicar-vos el seu món interior:

1- Soc un dibuixant que escriu
Fa anys que faig il·lustració de llibres infantils. Abans no els escrivia, fins que un dia vaig pensar: «Si puc explicar històries amb dibuixos, potser també les puc escriure». I m'hi vaig posar. Ara ja he publicat deu llibres escrits per mi.

2- Però, quan era petit, volia ser una altra cosa!
Quan era nen, volia ser veterinari. M'agraden molt els animals, sobretot els gossos, i volia dedicar-me professionalment a curar-los; però vaig descobrir que no és tan senzill com donar-los una pastilla: has de ser capaç d'operar-los si és necessari! Puà...

3- En les històries que escric sempre hi ha gossos i, de vegades, gats
No
 vaig ser veterinari, però sempre que puc tinc gossos a prop meu. Alguns són de debò; d'altres són personatges dels meus llibres.

4- Tinc l'oficina a casa
Res d'agafar el metro per anar a treballar; ni l'autobús, ni el cotxe: tinc l'oficina en una habitació al costat del meu dormitori. De vegades, fins i tot estic tot el dia en pijama! A més, la meva dona també és il·lustradora i... sabeu on treballa? Exacte, també a casa.

5- Faig l'horari de les gallines
M'
agrada despertar-me ben de matí, com les gallines. De vegades, abans de la sortida del sol. Però, quan arriba la nit, caic de son i no puc fer res.

6- Visc en un poble, però soc de ciutat
Vaig néixer en un pis a Barcelona i no m'agradava. Sempre passava les vacances en un poble, i allà sí que era feliç. Quan vaig ser gran, vaig decidir que no volia viure a la ciutat i així va ser. Des de fa anys visc amb la família en un poble de Girona on s'està molt bé.

7- Soc una mica desastre amb la tecnologia
Les màquines i jo no som amics. No soc hàbil amb els ordinadors, ni amb els mòbils... En tinc, però sempre m'hi estic barallant.

8- Tot i això, tinc Instagram, Twitter i Facebook
M'
agraden les xarxes socials i xafardejar, llegir, aprendre..., però... Atenció! És molt fàcil quedar-s'hi enganxat!

9- La música que m'agrada és una mica "rara"
Sabeu aquella època en què els homes portaven perruques? Doncs la música d'aquell temps és la que m'agrada. Sempre la sent mentre estic treballant. És una música molt antiga: la van escriure fa uns tres-cents anys!

10- De planeta, només en tenim un
Sempre vaig en tren, faig separació de tots els residus per reciclar-los, faig recollida d'aigua de pluja per regar els meus arbres fruiters... Em sembla molt important!

Autors relacionats